Aanhouding en in beslagname auto’s na hennepvondst

vrijdag 30 oktober 2015

Stevensbeek - De politie ontdekte donderdag 29 oktober een hennepkwekerij met ruim 1.000 planten in een bedrijfspand in Stevensbeek. Agenten hielden een verdachte uit Sint Anthonis aan die in het pand aanwezig was.

Na een melding namen agenten donderdagavond 29 oktober poolshoogte bij een bedrijfspand aan de Kloosterstraat in Stevensbeek. Op de zolder van het pand stuitten zij op een hennepkwekerij met 1.098 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Het water en de elektriciteit bleken om de meter heengeleid te zijn en dus illegaal te worden afgetapt. Een 26-jarige man uit Sint Anthonis, die in het pand aanwezig was, werd rond 18.00 uur aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Door politie en justitie werden donderdagavond ook vijf auto’s in beslag genomen omdat deze vermoedelijk zijn aangeschaft met crimineel vermogen. Het gaat onder meer om een Jaguar S-type en drie Dodge’s. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Dit soort criminaliteit en fraude ondermijnen de hele samenleving. Iedereen - burgers, ondernemers en overheid - kan ermee te maken krijgen. Het zorgt voor overlast en vormt een gevaar voor veiligheid op allerlei terreinen. Daarnaast maken criminelen voor hun zaken misbruik van legale voorzieningen. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet aan wetten, regels en verplichtingen voldoen.

Ondermijning is een complex probleem dat deels zichtbaar en (groten)deels onzichtbaar is. De gevolgen van ‘de versmelting van boven- en onderwereld’ voor de samenleving zijn echter groot: het is daarom één van de prioriteiten van de politie Oost-Brabant.

Wilt u meer weten over Ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, kijk dan op de website van de politie

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wanroij | 112 alarmeringen Wanroij | Goedkoop Tanken in Wanroij | Supermarkten in Wanroij | Weerbericht Wanroij